Momenteel zijn er dusdanig sterke prijsveranderingen bij de veren shuttles, dat onze vermelde prijzen geldig zijn tm maximaal 10 stuks kokers. indien u meer dan 10 kokers wilt bestellen, verzoeken wij u om eerst contact met ons op te nemen. Dit kan via onze contact pagina, whatsapp of mail.


Weergave:


Bezig met laden...
FZ Forza Hybrid 5000 3 in 1
Voor grotere aantallen is de prijs op aanvraag en is tijdig bestellen, reserveren aanbevolen. De FZ Forza Hybrid 5000 (3 in 1) is een hybride shuttle die een kunststof schort heeft in de kurken dop waarin de veren worden gestoken en gelijmd. Deze shuttles zijn zeer geschikt voor spelers die op zoek zijn naar de duurzaamheid van nylon shuttles maar de vliegeigenschappen van natuurlijke veren shuttles. De Hybrid 5000 is zeer geschikt als trainingsshuttle. Dit maakt de FZ Forza Hybrid 5000 3
€ 15,20
FZ Forza S-5000
Gemaakt van eenden veren.
€ 17,95
VICTOR AS Airshuttle II
Door de vorm en het hogere gewicht is de AS AirShuttle veel minder windgevoelig. Desalniettemin overtuigt hij met featherball-achtige vliegeigenschappen, zodat er met normale badmintonrackets wordt gespeeld. De hoge duurzaamheid van het materiaal maakt de bal zeer robuust en geschikt voor buitengebruik.
€ 8,95
VICTOR Carbonsonic CS No. 2
De Carbonsonic is de revolutionaire lancering in een hele nieuwe categorie badmintonshuttles. De speciaal ontworpen schuimveren zijn gebouwd op een ultralicht carbonframe, dat de stabiliteit en vluchtcurve van elke shuttle optimaliseert. Onze innovatieve productiemethoden beloven absolute premiumkwaliteit.
€ 16,95
VICTOR GOLD MAXIMA
Veerkrachtige oefen en toernooishuttle, met nieuw type kurk, die de veren stabiliseert. Categorie A-shuttle in Nederland. Materiaal: 100% eenden veren Speed 77
€ 24,00
VICTOR GoldChampion
Gebruikt voor verschillende belangrijke toernooien, officiële shuttle in Duitsland en andere landen wereldwijd. Met hoogwaardige ganzenveren en premium kurk.
€ 27,95
Victor Pro Court Tournament
Een shuttle van eendenveren met een goede prijs kwaliteit verhouding. Voor training en club wedstrijden.  
€ 18,95
Victor Queen - Speed 77
Een shuttle van eendenveren met een goede prijs kwaliteit verhouding. Voor Competitie en training. Snelheid 77 NL gekeurd voor Categorie B BE gekeurd voor Categorie A-C2      
€ 21,95
YONEX AEROCLUB TR
Voor grotere aantallen is de prijs op aanvraag en is tijdig bestellen, reserveren aanbevolen. Yonex Aeroclub TR zijn verenshuttles gemaakt van eendenveer die zo geproduceerd zijn om de juiste snelheid, diepte en stabiliteit te garanderen in verschillende sporthalcondities en temperaturen. Het precieze ontwerp en de kwaliteit van het product zorgen ervoor dat de shuttle weer snel in zijn ideale vlucht komt. De shuttles zijn geschikt voor competitie- en trainingsniveau, maar wordt in het land
€ 20,95
Yonex Aerosensa 10
Voor grotere aantallen is de prijs op aanvraag en is tijdig bestellen en reserveren aanbevolen. Aerosensa 10 - een shuttle van ganzenveer, veel gebruikt voor training en lagere divisies. De duurzaamheid en prestaties van elke shuttle is de drijvende kracht die YONEX met zijn shuttle's tot een belangrijke partner voor tal van internationale toernooien heeft gemaakt. Elke shuttle wordt in Japan geselecteerd met strikte selectiecriteria met alleen de beste materialen van professionals.
€ 22,95
Yonex Aerosensa 20
Voor grotere aantallen is de prijs op aanvraag en is tijdig bestellen en reserveren aanbevolen. Aerosensa 20 - een shuttle van ganzenveer, meest gebruikt voor training en lagere/middel divisies. De duurzaamheid en prestaties van elke shuttle is de drijvende kracht die YONEX met zijn shuttle's tot een belangrijke partner voor tal van internationale toernooien heeft gemaakt. Elke shuttle wordt in Japan geselecteerd met strikte selectiecriteria met alleen de beste materialen van professi
€ 28,95
Yonex Aerosensa 30
Voor grotere aantallen is de prijs op aanvraag en is tijdig bestellen en reserveren aanbevolen. Aerosensa 30 - een shuttle van ganzenveer, meest gebruikt voor training en middel/hogere divisies. De duurzaamheid en prestaties van elke shuttle is de drijvende kracht die YONEX met zijn shuttle's tot een belangrijke partner voor tal van internationale toernooien heeft gemaakt. Elke shuttle wordt in Japan geselecteerd met strikte selectiecriteria met alleen de beste materialen van professi
€ 31,95
Yonex Aerosensa 50
Voor grotere aantallen is de prijs op aanvraag en is tijdig bestellen en reserveren aanbevolen. Aerosensa 50 - een shuttle van ganzenveer, de topshuttle van Yonex, wordt gebruikt voor training en hogere divisies. De duurzaamheid en prestaties van elke shuttle is de drijvende kracht die YONEX met zijn shuttle's tot een belangrijke partner voor tal van internationale toernooien heeft gemaakt. Elke shuttle wordt in Japan geselecteerd met strikte selectiecriteria met alleen de beste mater
€ 39,95
YONEX MAVIS 300 WHITE MIDDLE
De Yonex Mavis-serie nylon shuttles zijn de meest gebruikte shuttles voor beginners en recreatieve spelers. Yonex Mavis shuttles zijn kosteneffectief en zijn de meest favoriete keuze van vele badminton clubs. MAVIS Nylon shuttles zijn ontwikkeld met behulp van de vluchttiming van veren shuttle en zijn nauwkeurig ontworpen en vervaardigd om nauwkeurige vluchtprestaties te bieden.
€ 10,25
-27 %
YONEX MAVIS 300 YELLOW MIDDLE
De Yonex Mavis-serie nylon shuttles zijn de meest gebruikte shuttles voor beginners en recreatieve spelers. Yonex Mavis shuttles zijn kosteneffectief en zijn de meest favoriete keuze van vele badminton clubs. MAVIS Nylon shuttles zijn ontwikkeld met behulp van de vluchttiming van veren shuttle en zijn nauwkeurig ontworpen en vervaardigd om nauwkeurige vluchtprestaties te bieden.
€ 12,95 € 9,45
YONEX MAVIS 600 YELLOW MIDDLE
Yonex Mavis 600 is een nylonshuttle met een kurkendop, die lijkt op de vlucht van een verenshuttle. Hierdoor is de vlucht stabieler en het gevoel met de shuttle uitstekend. De shuttle is te gebruiken voor recreatief-, trainings- en competitieniveau. Yonex Mavis 600 is kwalitatief een iets betere shuttle en heeft een nog iets stabielere vlucht dan de Yonex Mavis 300.
€ 11,95

Welke Shuttle moet ik kiezen?
Als je het beste wilt halen uit het spelen van badminton, zijn een heleboel badminton shuttles om uit te kiezen, allemaal gemaakt van verschillende materialen en kwaliteiten. Dus hoe beslis je? Geen zorgen, hier bij Badmintonland hebben we alles op een rijtje gezet wat je moet weten om de juiste keuze te maken.
Er zijn 3 belangrijke factoren om te beslissen welke badminton shuttle je het beste kiest:

- Het type shuttle dat u wilt.
- De snelheid van badminton shuttle – gebaseerd op de omstandigheden waarin ze worden gespeeld
- Het niveau van de badminton speler.
- Prijs en duurzaamheid - wat leidt tot een algehele prijs-kwaliteitverhouding


De Soorten Shuttle’s:
Er zijn 3 soorten Badminton Shuttle’s:

     1. Veren Shuttles
     2. Plastic/nylon Shuttles
     3. Hybride Shuttles

 
1. Veren Shuttles - belangrijkste overwegingen:
 • Over het algemeen gebruikt door spelers van gemiddeld tot professioneel niveau.
 • Gemakkelijker te bespelen dan nylon shuttles - net spin en slice kunnen beter worden bereikt.
 • Gemaakt van eenden- of ganzenveren, de shuttle met ganzeveren zijn favoriet vanwege hun goede vlucht eiegenschappen en betere duurzaamheid.
 • Goede tot uitstekende shuttle vlucht.
 • Niet aanbevolen voor beginners, omdat door slechte techniek en timing de veren snel kunnen breken.
 • Lage duurzaamheid in vergelijking met nylon shuttles
 • Om de duurzaamheid te verhogen, wordt aanbevolen dat ze worden opgeslagen in een over het algemeen donkere/koele omgeving, zodat de veer mindr snel broos en droog wordt, wat leidt tot snellere breuk
2. Plastic/nylon Shuttles:
 • Voornamelijk gebruikt door beginnende, recreatieve en lagere clubspelers.
 • Kunststof shuttles zijn gemaakt van nylon materiaal
 • Snelle vlucht - plastic shuttles vertragen over het algemeen langzamer dan veren, wat meestal resulteert in een sneller spel met minder controle of aanraakspel.
 • Fantastische duurzaamheid. Plastic shuttles gaan lang mee, soms tot 100 wedstrijden voordat ze verslijten
3. Hybride Shuttlecocks:
 • Een combinatie van plastic en veer.
 • De eindveren zijn eenden/ganzenveren, terwijl het frame van de shuttle synthetisch is.
 • Langere duurzaamheid dan conventionele veren.
 • Goedkoper dan de meeste full feather shuttle's vanwege lagere productiekosten.
 • Inferieure vliegroute en controle in vergelijking met een hoogwaardige full-feather shuttle's

Badminton Shuttles Snelheden:
Als u in Europa bent gevestigd, is het waarschijnlijk dat snelheid 77 (Yonex snelheid 3) de beste keuze voor u is. Speed 77 is veruit de populairste shuttle snelheid in deze regio; Als u het echter niet zeker weet, lees dan verder en we zullen de shuttlesnelheden in meer detail uitleggen.
Het kiezen van de juiste snelheid van de shuttle is cruciaal, zodat de shuttle de juiste lengte van de baan vliegt vanuit een standaard mate van kracht.
In normale omstandigheden zal een lage shuttlesnelheid betekenen dat de shuttle onder een standaardlengte zal vallen en sneller zal vertragen. Zoals je mag verwachten, zal een hoge shuttlesnelheid verder en met een hogere snelheid reizen.
Badminton shuttle’s worden ingedeeld in snelheidscategorieën van 75-79. Hoe kleiner het getal, hoe langzamer de shuttle vliegt. Snelheden 75, 76 en 79 komen minder vaak voor in Europa.
De snelheid van een badminton shuttlecock wordt beïnvloed door 3 factoren:

1. Temperatuur
2. Hoogte
3. Vochtigheid van het milieu

 
Het resultaat hiervan betekent dat, afhankelijk van waar u zich in de wereld bevindt, de snelheid van de shuttle aanzienlijk wordt beïnvloed.

Dus hoe kan ik kiezen?
Voor een basisgids zie de onderstaande tabel:
Shuttle snelheid Hoogte Temperatuur Populariteit voor  Europa
75 – Traag Boven zeeniveau Zeer heet (30 + graden) Nooit gebruikt
76 - Vrij traag Zeespiegel Heet (25-30 graden) Nooit/Zelden gebruikt
77 - Gemiddelde snelheid Zeespiegel Gemiddelde temperatuur (15-25 graden) Veruit de populairste snelheid
78 - Vrij snel Onder zeeniveau Koud (0 – 15 graden) Soms gebruikt
79 - Snel Onder zeeniveau Zeer koud (onder het vriespunt) Nooit/zelden gebruikt
  
Gemiddelde en niveau van badmintonspel:
Als algemene regel wordt er beschouwd dat er diverse niveaus van badminton spelen zijn, grofweg ingedeeld in:
 
1. Recreatief
2. Training
3. Club
4. Competitie
5. Toernooi
6. Professioneel Seniorentoernooi
De meest populaire badminton shuttle in Nederland is de Yonex Aerosena AS30  Speed 77. Deze worden gebruikt door clubs van een hoger niveau, in toernooien en voor wedstrijden, vanwege de bekende kwaliteit. Een andere zeer populaire shuttle is de Victor Gold Champion, die qua consistentie en duurzaamheid vergelijkbaar is met de Yonex AS30 of AS40.

Hier zijn enkele van onze Badminton HQ-aanbevelingen op basis van je speelniveau:
 
Prijs en duurzaamheid, wat leidt tot een algehele prijs-kwaliteitverhouding:
Dit is de laatste en vaak belangrijkste beslissende factor, vooral als je een club of een coach/trainer bent, met behulp van grote hoeveelheden veren shuttles.


Andere tips om de shuttle langer mee te laten gaan:
 • Stoom je shuttles minmaal 24/48 uur voor gebruik.
 • Bewaar de shuttles in een donkere en koele omgeving.
 • Als het bovenstaande niet mogelijk is, zorg er dan voor dat u de shuttlebuizen onmiddellijk na gebruik afsluit en bewaar in een omgeving waar de temperatuur relatief laag wordt gehouden, om te voorkomen dat vocht de shuttles verlaat als gevolg van hogere temperaturen


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten

0
Onbeperkt

Onze topmerken

Wij versturen met:

 

Toernooistands

24.03.24 BC Terneuzen
23.03.24 ZBC Speedy

05.02.23 Gentse BC
04.11.22 KSGS Wondelgem
28.08.22 Herzele
25/26.06.22 BC Beveren
02.03.22 Gentse BC


 

Contact

Badmintonland
Graafjansdijk B 197
4554LG Westdorpe
E: info@badmintonland.nl
T: 06-12765374


BEZOEKEN EN AFHALEN IS MOGELIJK OP AFSPRAAK

 

Alle bedragen zijn inclusief btw -

Door het gebruik van cookies kunnen wij u de nodige functionaliteiten bieden en gebruikservaring verbeteren. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met de cookieverklaring.
Accepteer geselecteerde cookies